Netipično toplo i sunčano do srijede

"Netipično toplo, stabilno i uglavnom sunčano potrajat će do srijede. Mjestimična, ponegdje i dugotrajna magla bit će sve kraća i rjeđa.

U ponedjeljak u gorju i na sjevernom Jadranu bit će većinom sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar slab, more mirno. Izadprosječno toplo za kraj listopada, naznake svježine postojat će samo ujutro u gorskim kotlinama. Najviša temperatura od 20 do 25 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i većini ugodno toplo. Samo lokalno ujutro može biti magle. Vjetar slab, popodne na otocima ponegdje umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura između 24 i 28 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske pretežno vedro i mirno. Jutarnja temperatura zraka od 12 °C u zaobalju do 17 °C na otocima. Danju u hladu meteorološke kućice oko 25 °C, na suncu će se doimati toplije pa će i more s 20, 21 °C i dalje nekima biti zanimljivo."

U utorak još stabilno pa promjenjivije

- Kupanja će biti i idućih dana. Do srijede se na jugu Jadrana prilike neće znatnije promijeniti, u srijedu na sjeveru oblačnije i manje toplo, ali uglavnom još suho sve do mjestimične kiše u četvrtak. Krajem četvrtka na sjeveru će početi puhati jugo i tako najaviti promjenu vremena udrugom dijelu tjedna.

Na kopnu u utorak još posve stabilno, sunčano i toplo uz jutarnju maglu koja će biti sve kraća i rjeđa u danima koji slijede. U srijedu i četvrtak manje stabilno, i dalje uz sunčana razdoblja, ali moguće već i uz poneku kap kiše, osobito u gorju. Temperatura zraka u blagom padu - prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.