Nestao viseći most u Puli – Popularna atrakcija čije su fotografije obišle svijet

PULA – Drveni viseći most nad morem ispod štinjanske utvrde Punta Christo – srušen je. Ne zna se točno ni kada ni kako – oluja ili ljudska ruka, ali nema ga više nad strmom uvalom, nedaleko od svjetionika na rtu Proština. Ostale su samo rasturene drvene grede i olinjali konopci, razbacani po stijenama na obje strane strme obale koje je povezivao. Stoji tu još i veliki tobogan nad morem, i on već sav raskliman i neupotrebljiv, javlja Glas Istre.

Još donedavno viseći most kraj Štinjana predstavljan je u domaćim medijima kao atrakcija broj jedan u Puli. I gradonačelnik Boris Miletić reklamirao ga je neki dan na svojem profilu, a na Instagramu je već godinama planetarno poznat. Naravno, najjači promotori bili su mu mladi Britanci, gosti glazbenih festivala koji su održavani u štinjanskoj utvrdi Punta Christo.

Fotogeničan, kakav je bio, usred prekrasne divlje prirode, s pogledom na pučinu i brijunsko otočje, most je samo dio ovdašnjih atrakcija, sve ručno rađenih kreacija iz prirodnih i recikliranih materijala, djelo spomenutog (pod)stanara (?) u romantičnom kamenom zdanju ugaslog svjetionika.

I.B.