Nepoznati počinitelj provalio u vojni brod i ukrao osobne stvari

Irska vojska istražuje okolnosti koje su dovele do provale u njihov patrolni brod koji je bio usidren u pomorskoj bazi Haulbowline u Corku.

Najmanje jedan razbojnik uspio je proći osiguranje, ukrcati se na usidreni patrolni brod LE Eithne i ukrasti razne osobne predmete – od odjeće, viskija do medalja. Dio ukradene robe bacio je iza zgrade u bazi, piše The Irish Mirror.

Nikome nije jasno kako je nepoznati počinitelj uspio pristupiti zabranjenoj i strogo kontroliranoj vojnoj bazi i pritom izvesti krađu. Slučaj istražuje vojna policija.

Patrolni brod LE Eithne star je 37 godina, a 2019. godine je povučen iz svih operacija zbog nedostatka osoblja. Ponovno je aktiviran prošle godine kako bi pomogao oko situacije s Covidom, no veći dio prošle i cijelu ovu godinu brod je uglavnom bio na sidrištu. Irska mornarica planira ga zamijeniti suvremenijim plovilom.

Irska mornarica već neko vrijeme muku muči s popunjavanjem posade, a najviše im nedostaje tehničkog osoblja, inženjera te djelatnika u sektoru komunikacija. Nedostatak radne snage utječe na postojeće djelatnike koji se žale da rade dvostruko više za istu plaću.

J.K.