NEPAŽNJA KOJA KOŠTA Potopljena brodica u zadarskim Jazinama danima leži na dnu

ZADAR – Jedna mala brodica danima je ležala na dnu zadarskih Jazina. Dovoljno da pobudi interes Zadrana koji ovuda prolaze u šetnji ugodnih i toplih zimskih dana.

– Sportski look, spušten do dna – kaže autor ovih fotografija Denis Laća, koji se čudi vlasniku što je dozvolio da mu se brodica potopi.

– Ali dogodi se, možda je pandemija, pa ne može među ljude. Možda je vlasnik daleko, a nema mu ko ispaljati brod. A možda je tek jedan od onih koji “čuva misto” – kažu nam Zadrani koji su u šetnji Branimirovom obalom naišli na isti prizor.

– Danima je tu, zašto nitko ne reagira? – pitaju se isti građani.

Imati brod je odgovornost, poput one prema malom djetetu. Neka malo zapuše, trči na vez i gledaj konope. Neka malo kiše padne, brzo do broda i ispaljaj vodu vani. Stavi ceradu, jednom godišnje ga izvadi, ostruži, pituraj, ušminkaj… puno posla za puno gušta, tko s brodom zna. Za malo gušta, pitanje je koliko ti se brod isplati.

Čim su se fotografije počele dijeliti na društvenim mrežama, reagirala je i Županijska lučka uprava, pa je prema najnovijim informacijama brod danas i izvađen. Jeftinije bi sigurno bilo da je vlasnik na vrijeme ispaljao brod…

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTO SE DOGAĐA U ZADRU? Velike naftne mrlje u Jazinama