Neotkrivena Hrvatska - The Times predlaže pet destinacija

HRVATSKA - Vrsar, Mljet, Lumbarda, Drvenik Veli, Drvenik Mali, Rastoke - mjesta su koja The Times preporuča posjetiti, jer - Dubrovnik, Rovinj, Hvar i i Split su lijepi, ali Hrvatska nudi mnogo više!

- Dubrovnik i Split su lijepi, ali Hrvatska nudi više. Ulaskom u Schengen i uvođenjem eura, 2023. mogla bi biti godina u kojoj ćemo istraživati manje poznata mjesta u Hrvatskoj - piše svjetski poznati medij.

Među top pet 'skrivenih bisera' izdvojili su Vrsar za koji pišu da ga je u 18. stoljeću Casanova posjetio dva puta. Naglasili su prirodne ljepote i znamenitosti te predlažu izlet brodom do Limskog kanala, kupanje u špilji i uživanje u kamenicama i dagnjama.

Nakon Vrsara, The Times je izdvojio Rastoke, za koje navodi da su izvrsna destinacija za dan u prirodi. Na Mljetu predlažu obilazak maslinika te odlazak do "plaža koje posebno vole lokalci". Ne treba propustiti niti uživanje u hladnom, osvježavajućem piću uz prekrasan pogled.

Na listi su se također našli Drvenik Veli i Drvenik Mali gdje posebno ističu čisto more te Lumbarda na Korčuli koju nazivaju ugodnim prijateljskim mjestom. Spominju i da se Lumbarda ističe odličnim vinom.

- To je jedino mjesto na otoku, pa čak i na cijelom svijetu, gdje se radi vino od hrvatske autohtone sorte grk, jedne od najboljih i najslabije poznatih sorti koje Hrvatska nudi - piše The Times.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanski The Times preporuča posjet nacionalnim parkovima Kornati i Brijuni | | Morski HR
Ugledni britanski The Times objavio je popis 25 europskih nacionalnih parkova koje je vrijedno posjetiti ovog ljeta zbog njihove ljepote i smještajne ponude, a svoje su mjesto na popisu našla i dva