Neobična svjetla na nebu iznad Kvarnera: “Bilo bi lijepo da su Djeda Mrazovi”

KRK – Na nebu iznad otoka Krka u Badnju večer pojavio se niz pravilnih svjetala koje je primijetilo mnoštvo stanovnika. Mnogi od njih su ovu pojavu i fotografirali i komentirali, a neki pustili mašti na volju: “S obzirom na datum, bilo bi dobro da su Djeda Mrazovi”.

– Jel’ možda netko vidio ovo na nebu pred nekih 10 minuta?!? (gledano s Krka u pravcu zapada). Niz od najmanje 12 objekata letjelo je u konstantnoj formaciji u smjeru sjeveroistoka, i potom bi nestajali (ili gasili svjetla) kad bi došli u blizinu zenita.

Logična je pretpostavka da se radi o avionima, moguće vojnim, ali puno ljepše objašnjenje, s obzirom na datum, bi bilo da su to ustvari Djeda Mrazovi. Samo… zašto ih je toliko!? Zar sam tolike godine živio u zabludi, misleći da postoji samo 1 ?!?! – upitao se Darko Duda na Facebooku.

Ubrzo su mnogi primijetili istu pojavu, pa počeli tražiti logičko objašnjenje.

Ne bi Vam željeli kvariti čaroliju u maštanju o tome što bi stvarno moglo biti, no čini se da su kolege iz Regional Expressa bili najbliže istini:”Radi se o preletu Starlink satelita,izgledaju kao zvijezde poslagane u istom razmaku i putuju vrlo brzo…”, napisali su u pojašnjenju.

No što god bilo, ne dajte da Vam išta razbije čaroliju Badnje večeri i Božića. Sretan i blagoslovljen Božić, dragi čitatelji!

https://www.facebook.com/RegionalExpress.Istra/photos/pb.132492603475786.-2207520000../2759150344143319/?type=3&theater

Jurica Gašpar