I stranci i naši: Nekoliko kazni za glisiranje preblizu obali

ZADAR - Dio zadarskog akvatorija bio je jučer pod povećalom lokalne Pomorske policije. U akciji pojačanog nadzora na moru radi povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara ispisali su nekoliko kazni zbog nedozvoljenog glisiranja unutar 300 metara od obale.

Kod Sukošana su u nepropisnom glisiranju službenim plovilom presreli 41-godišnjeg Poljaka, a kod prolaza Mali Ždrelac dvojicu Nijemaca (u dobi od 60 i 63 godine) te Slovenca u dobi od 50-godina. Tijekom akcije na području Pašmana zatekli su još dvojicu državljana Njemačke  (59 i 32 godina) koji su plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara. U Zadarskom kanalu  su u nepropisnom glisiranju zaustavili 56-godišnjeg Hrvata, a kod otoka Mišnjak 58-godišnjeg Austrijanca.

Svoj petorici su zbog počinjenih prekršaja izrečene novčane kazne. Podsjetimo, ona iznosi 500 kuna ako se radi samo o nedozvoljenom glisiranju.

-Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru - izvijestila je zadarska Policijska uprava.

V.K.

PROČITAJTE JOŠ:

https://morski.hr/2022/08/19/samo-jucer-na-podrucju-sibenika-kaznjena-21-osoba-zbog-nedozvoljenog-glisiranja/