Nekima se i ne čeka u redu - Zagrepčanin "poludio" pa se u Orebiću obračunao s radnikom Lučke uprave

U trajektnoj luci Orebić došlo do incidenta te fizičkog obračuna putnika s redarom zbog odbijanja civiliziranog čekanja u redu za trajekt i pokušaja ukrcaja preko reda.

Bračni par je svojim osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka htio nasilno i mimo reda, koji je uobičajen u svim trajektnim lukama, pristupiti trajektu "Ston" na relaciji Orebić-Dominče-Orebić. Na upozorenje redara Lučke uprave su se oglušili, te su automobilom krenuli gurati fizičku prepreku.

Gospodin i gospođa su se prilikom izlaska iz automobila gnjusnim uvredama obratili redaru, mlađem muškarcu, te spominjući njegove članove obitelji kojima su kletvama ‘zaželjeli‘ najopasniju bolest današnjice. Redara su i pljuvali, te je naposljetku stariji gospodin na redara i fizički nasrnuo, piše Slobodna Dalmacija.

- Jučer je oko 17.40, na trajektnom pristaništu Orebić došlo do rasprave između 64-godišnjaka s područja Zagreba i zaposlenika Lučke uprave Orebić. Tom je prilikom 64-godišnjak nasrnuo na zaposlenika nezdavoljan načinom njegovog rada i zadao mu lakšu tjelesnu ozljedu. Zbog narušavanja javnog reda i mira obojica su prekršajno prijavljeni - rekli su u dubrovačkoj Policijskoj upravi.

J.T.