NE PLOVE KATAMARANI Jaka bura i tramontana i dalje stvaraju probleme

Iako je situacija manje dramatična nego u nedjelju kasno popodne i navečer kad su zbog olujne bure i mećave bili zatvoreni svi prometni pravci iz unutrašnjosti prema obali, bilo je problema u pomorskom prometu, a snijeg je padao na svega 400 metara od mora, narančasti meteoalarm i dalje je na snazi za Podvelebitski kanal, zadarski, šibenski, splitski i dubrovački akvatorij.

U prekidu su katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split

Na snazi je upozorenje za pomorce: Na srednjem i južnom Jadranu mjestimični udari bure i tramontane 35-65 čvorova, oslabit će potkraj dana na srednjem, u noći i na južnom Jadranu. More na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 5, poslijepodne na krajnjem jugu moguće 6, oslabit će u noći. Još jutros na južnom Jadranu ponegdje nevere.

Hrvatski autoklub izvještava da su za sve skupine vozila otvoreni:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
  • DC3 Zdihovo-Delnice-Rijeka;
  • Paški most.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27);
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

U nastavku dana bura i tramontana 12-24, na srednjem i južnom Jadranu do 34 čvora, slabit će na sjevernom Jadranu, poslijepodne i na srednjem, na 6-16 čvorova. More 3-4, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana 4-5, poslijepodne na krajnjem jugu moguće i 6, slabit će na sjevernom Jadranu, navečer i na srednjem na 2-3. Vidljivost 10-20 km. Razvedravanje, još jutros na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

D.G.