NE NASJEDAJTE: 50-godišnjak na aplikaciji ostao bez 100.000 kuna

SPLIT - U prostranstvima interneta mnogo je i onih koji love u mutnom na što upozorava i posljednji nemili slučaj sa splitskog područja.

Naime, 50-godišnjak je prijavio policiji da je oštećen u računalnoj prijevari. Muškarac je preko oglasa na internetu pronašao aplikaciju putem koje se posjetiteljima nudi mogućnost ulaganja u dionice i trgovanje valutama.

U nju je dotični upisao osobne podatke i detalje bankovnog računa, te je u više navrata uplaćivao novac na račune navedene u oglasu.

Kada je pokušao izvršiti povrat novca i eventualno ostvarenu dobit, vidio je da mu je sa računa podignut novac uz pomoć podataka koje naveo u spomenutoj aplikaciji.

-Time je oštećenome pričinjena ukupna šteta od oko 100 tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje - izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

Također podsjećaju građane da više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi mogu pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

V.K.