Natjecanje u ribolovu – Big game Komiža 2022.

KOMIŽA – Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u ribolovu „Big game Komiža“ održat će se u Komiži od 20.07. do 23.07.  2022. godine.

Natjecanje u Big Game ribolovu u okviru Manifestacije „Big Game Komiža“ održava se već tradicionalno od  2011. godine i okuplja sudionike iz desetak zemalja EU. Natjecanje promovira, ne samo razvoj turizma našeg  otoka i naše županije, već i Hrvatskog Jadrana u cjelini. U ovom obliku sportskog ribolovnog turizma (lova  na veliku ribu) Hrvatska se svrstava među 5 najpoznatijih svjetskih destinacija. Ističemo i činjenicu da je  komiški Big Game u 2016. godini proglašen Top manifestacijom od strane Hrvatske turističke zajednice.

Kao i do sada, na manifestaciji se očekuje preko 40 natjecateljskih plovila s 250 natjecatelja iz Hrvatske i iz  drugih zemalja iz koje pobjednik odlazi na svjetsko prvenstvo u Kostariku 2023. Isto tako, kao i ranijih godina  očekuje se i veliki broj novinara i gostiju koji će prisustvovati manifestaciji kako u dijelu praćenja natjecanja  tako i u četverodnevnom pratećem zabavnom programu:

  • Koncerti: Petar Grašo, Daleka Obala, Giuliano i Diktatori te Bend Kopito. Eno-gastro event – Street Sea Food Festival u sklopu kojeg će natjecatelji, gosti i mještani moći  uživati u besplatnim ribljim specijalitetima od poznatih kulinarskih meštara: Luka Nižetić, restoran Bota Šare, Gastro ribarnica Brač. Također, posjetitelji će imati priliku degustirati vina otočkih vinara i  autohtonih viških proizvoda u okviru Sajma autohtonih otočkih proizvoda.
  • Okrugli stol na temu: Proglašenje zaštićenih morskih područja najbolji put za očuvanje  ribe u Jadranu, te će se predstaviti Prezentacija pripremnih aktivnosti za proglašenje rta Stupište  na otoku Visu zaštićenim područjem “No take zone” okviru projekta ARGOS, Intrerreg Italija Hrvatska.
  • Little Game natjecanje u udičarenju djece u dobi od 7 do 14 godina s poznatim Komiškim gajetama  Falkušama.

D.G.