Nastavlja se južina i još toplije vrijeme

Nastavlja se iznadprosječna toplina, uz sve izraženiju južinu, pri čemu će do petka uz promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja samo ponegdje pasti malo kiše, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, a posvuda oblačnije i kišovitije bit će od vikenda, posebice u nedjelju.

Puhat će umjeren jugozapadnjak, u višim predjelima i jak s olujnim udarima.

Na sjevernom Jadranu popuhivat će slab do umjeren južni vjetar i jugozapadnjak. Prevladavat će oblačno i mjestimice može pasti malo kiše, a ujutro će na zapadnoj obali Istre biti magle. 

Dalmacija će biti sunčanija i uglavnom suho. Zbog slabog i umjerenog juga i južnog vjetra, more mirno ili malo valovito, prema otvorenom dijelu i umjereno valovito.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz promjenjivu naoblaku česta biti i sunčana razdoblja. Najniža temperatura zraka od 6 °C u zaobalju do 11 °C na otocima, a najviša od 14 do 16 °C."

Na Jadranu su sunčana razdoblja vjerojatnija do kraja radnog tjedna. Oblačniji će biti sjeverni predjeli gdje povremeno valja računati na slabu kišu. Početkom vikenda porast naoblake, a kiša će zahvatiti većinu krajeva. Jugo u jačanju, a jutra toplija, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

D.G.