Napokon zaustavljeni radovi na devastaciji pomorskog dobra u Makarskoj

MAKARSKA – Iz tvrtke Romana d.o.o. stiglo je priopćenje u kojemu najavljuju trenutno zaustavljanje radova.

Iako je odluku o zaustavljanju radova zatražila Županija kao izdavatelj koncesije na pomorskom dobru još u utorak, a o tome obavijestila javnost u srijedu, investitor tvrdi da nije dobio Odluku koja je itekako bila javno objavljena.

– S obzirom da smo dobili dopis od Splitsko-dalmatinske županije Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, a o kojem ste vi bili informirani prije nas, shodno tome Vas obavještavamo da će društvo Romana d.o.o. kao investitor poštovati zahtjev Županije i obustaviti radove po pravomoćnoj građevinskoj dozvoli dok se cjelokupni postupak ne finalizira sastankom pravnih predstavnika obje strane – priopćili su iz tvrtke Romana d.o.o.

Za dio pomorskog dobra zapadno od hotela investitor ima koncesiju, no iz Splitsko-dalmatinske županije kažu da nemaju građevinsku dozvolu za nasipavanje.

Natrpavanje zemljom izazvalo je žestoke reakcije Makarana koji su u srijedu blokirali pristup kamionima s materijalom, a morala je intervenirati i policija. Investitor se na sve oglušio i nastavio more zatrpavati noću, no nešto iza 11 sati u četvrtak javnost napokon informiraju da su zaustavili radove.

Podsjetimo, koncesionar mora ukloniti građevinske strojeve, ogradnu žicu te učiniti sve što je u mogućnosti kako bi se pomorsko dobro vratilo u prvobitno stanje. Kao dokaz o tome, zatraženo je da dostavi nalog o uklanjanju građevinskih strojeva i ogradne žice sa pomorskog dobra i prateću fotodokumentaciju.

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije podcrtava, da ukoliko se koncesionar ogluši na gore navedeno, pokrenut će postupak oduzimanja koncesija na pomorskom dobru sukladno zakonskim i podzakonskim aktima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MAKARANI NA NOGAMA Unatoč prosvjedu i strogoj zabrani inspekcije, more se sad nasipa noću!