NAPOKON REGATA Prijenos uživo veslačkog natjecanja u okviru natjecanja za Kup Dalmacije

SPLIT – Došao je dan da se napokon održi jedna veslačka regata i to u Splitu. U okviru tradicionalnog natjecanja za „Kup Dalmacije“ na Spinutu i Poljudu se okupilo oko 250 veslačica i veslača iz Dalmacije, razvrstanih u cca 160 posada – od najmlađih kadeta „B“ do seniora.

Na Regati nastupa i šibenska „KRKA“ s ukupno 29 djevojaka i momaka raspoređenih u 14 posada i 11 disciplina. Posade će voditi treneri Radečić, Krasić i Ban, a svi će zapravo biti u očekivanju koliko tko uopće može dati u srazu s regionalnom konkurencijom.

Naime, zabrana rada u Klubu je bila duga i štetna, pa koliko god su krkašice i krkaši formu nastojali održati radom kod kuće treba reći da to nije onaj najbolji ambijent za sportski napredak.

– Posebno nam je žao jer na Regatu neće doći naši prijatelji iz BiH – veslački klub „RAMA“, a jako nas žalosti i izostanak vrlo perspektivnih posada V.K. „Neretvanski gusar“ malog-velikog kluba iz Metkovića. Ono što nas, pak, veseli je činjenica da će Veslački savez Dalmacije, pod vodstvom novog predsjednika proslavljenog olimpijca – Nikše Skelina, prvi put organizirati i prijenos uživo – poručuju šibenski veslači.

Regatu možete pratiti putem poveznice OVDJE.

– Ostaje nam da stisnemo palčeve Katarini, Roku, čak trojici momaka s imenom Šime, pa onda Lovri, Jakovu, Filipu (starijem, mlađem i najmlađem), Ivanu, Marku, Nikoli i Nikoli, Toniju (jednom i drugom), Albertu, Maxu, Sari, Franki, Franku, Jakovu, Duji, Luki, Frani, Bartolu, Tonku, te (našoj zvijezdi) Aurori. Svi će oni dati sve od sebe i to je ono što se od njih zapravo i očekuje – poručuju iz Veslačkog kluba Krka u Šibeniku

D.G.