Naplatna postaja Lučko ukrašena fotografijama uvale Sakarun

ZAGREB – Naplatna postaja Lučko pokraj Zagreba od prošlog tjedna ima novi izgled. Postaja je oblijepljena fotografijama najpoznatije plaže u Zadarskoj županiji – uvalom Sakarun s Dugog otoka.

Svi su se nadali, ali rijetki su očekivali da će broj stranih turista u Hrvatskoj nadmašiti očekivanja. Zasad je tako, a daljne brojke ovisit će o epidemiološkoj slici Hrvatske. Hrvatska turistička zajednica na sve načine pokušava okupirati pažnju turista prizorima Jadrana pa su u suradnji s HAC-om došli na ideju da prve dodire s Jadranom inozemni turisti dobiju već na izlazu iz Zagreba, odnosno na samom ulazu na autocestu prema obali.

Foto: HAC

– Kako bi našim korisnicima putovanje učinili što ugodnijim i privlačnijim, u zajedničkoj suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom željeli smo prenijeti dio prirodne ljepote Hrvatske na naplatnu postaju Lučko. Zgrada naplatne postaje Lučko, koja je svih ovih godina bila isključivo u funkciji operative naplate
cestarine, od prošlog tjedna postala je projekcija prekrasne uvale Sakarun. Kako je Lučko svim turistima
početna točka prema obalnim destinacijama, vjerujemo da smo ovim vizualom korisnicima učinili i oku
ugodan start na autocesti i pokazali barem djelić ljepota predivne Hrvatske – stoji u priopćenju Hrvatskih autocesta.

Osim što žuti okvir na fotografijama neizmjerno podsjeća na logo jednog svjetski poznatog časopisa, upitno je koliko je format fotografija dovoljno velik da uhvati pozornost umornog vozača i snenih putnika. No znate kako kaže stara izreka – bolje išta, nego ništa.

K.B.