Nakon velikog odrona u Omišu, prometuje se jednim trakom, uz semafore

OMIŠ – Nakon velikog odrona, tijekom kojeg je više tona stijena palo na prometnu cestu i pukom srećom nitko nije nastradao, trenutno se radi na sanaciji, a promet prema Omišu se pušta naizmjenično uz semafore, svakih 10 minuta.

– Poštovani,  obavještavamo  Vas da se na  cesti  D70 ( Omiš-Gata) od 15,05 prometuje  jednim kolničkim trakom  uz regulaciju semafora – izvijestila je splitska policija.

Puštanje prometa u punom profilu očekuje se do kraja dana, potvrdili su iz Hrvatskih cesta.

– Odmah po saznanju za taj nemili događaj urušavanja stijena na cestu smo kontaktirali Hrvatske ceste. Javljeno nam je da je cesta zatvorena do daljnjega kako bi se angažiralo alpiniste i uklonilo materijal iz zone odrona koji je ostao na litici. Inzistirali smo da se što hitnije krene s ostalim radovima koji su prijetnja samoj prometnici i rečeno nam je da je uklonjeno više od 200 kubnih metara materijala, a da je u planu nabave Hrvatskih cesta predviđena izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste, te dionice, u sklopu koje je previđena i metoda sanacije odnosno zaštite na ovom dijelu države ceste – kazao je za Dalmaciju Danas omiški gradonačelnik Ivo Tomasović koji je naglasio da još detaljnije treba sagledati i izvršiti detaljnu sanaciju kompletne litice kako bi bila što sigurnija.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

UMALO TRAGEDIJA Na cesti kod Omiša odronile se stijene