Nakon što su preveslali Jadran, Argonauti idu na Havaje

BJELOVAR – Nakon višekratnih uspjeha na Maratonu lađa bjelovarski Argonauti veslali su “Jadranom bez daha”. U suradnji s udrugom Plava krila time su željeli osvijestiti javnost o problematici respiratornih bolesti.

Argonaute su bez daha ostavili samo morski vidici. Na ukupno 650 kilometara koliko su u tjedan dana preveslali od Prevlake do Savudrije sve drugo je, kažu bio užitak, donosi HRT.

– Postojao je samo neki taj organizacijski strah, a ispostavilo se da smo uz dobro vrijeme mi u super formi i da samo preveslavanje nije problem, ali da je bilo loše vrijeme, još sad bi bili tamo – rekao je kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč.

Sreća je doista pratila dvanaestoricu hrabrih, koji su se u kanuu šesterosjedu na dijelu puta ipak malo izmijenili. Najmlađi među njima odveslao je 130 kilometara.

– Prije pola godine sam počeo veslati i nisam mogao ni sanjati da ću veslati na Jadranu, da ću pola Jadrana preveslati – rekao je 18-godišnji veslač Argonauta Filip Kovač.

A utrka na Havajima sljedeći je veliki pothvat na koji se spremaju, dakako uz neretvanski Maraton.

– Bez maratona Argonauti ne mogu i dok god imamo još neke forme za medalju, potrudit ćemo se donijeti još koju medalju u Bjelovar – poručio je Smrček Čonč.

Do tada malo i slave, a kako drukčije nego fotografijom za povijest koja također slavi – dvadesetu obljetnicu. Bjelovarski su Argonauti 720. fotografija u toj kolekciji.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Kontinentalci koji su osvojili maraton lađa odlučili su preveslati Jadran