Nakon rekordne dobiti, Maersk zaposlenicima dijeli novac šakom i kapom

Najveća svjetska brodarska kompanija AP Moller-Maersk A/S je nakon ostvarene rekordne dobiti odlučila dodijeliti po 1.000 dolara svakom od svojih otprilike 80.000 zaposlenika.

Bonus će biti isplaćen u prosincu ili siječnju, prema internom dopisu koji je vidio Bloomberg News. Top 400 menadžera u tvrtki sa sjedištem u Kopenhagenu nije uključeno u program, prenosi gCaptain.

Prema procjenama analitičara, Maersk bi trebao prijaviti neto prihod veći od 17 milijardi dolara za 2021. godinu i to nakon što je prekid globalnog lanca opskrbe višestruko umnožio teret.

– U ogromnom timskom naporu, naši kolege diljem svijeta izdigli su se izvan vlastitih dužnosti kako bi odgovorili na potrebe naših kupaca. A to nije bilo lako s obzirom na nepoznanice i poremećaje s kojima smo se morali nositi, pogođene lance opskrbe, zagušenja i nedostatak kapaciteta – rekao je glavni izvršni direktor Soren Skou u dopisu.

Maersk je također isplatio 1000 dolara bonusa većini zaposlenika 2020. godine kada je tvrtka prijavila dobit od 2,9 milijardi dolara nakon gubitka novca u tri od prethodne četiri godine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Tijekom krize ostvarili rekordnu dobit i apsolutnu dominaciju u kontejnerskom prijevozu
Maersk bi uskoro mogao premašiti ukupnu dobit posljednjih 9 godina