Nakon kiše dolazi sunce pa opet malo kiše - Uglavnom promjenjivo...

Ciklona nad sjevernim morem i s njom povezana fronta hladnog zraka prodire brzo nad zapadnu Europu, a nestabilni  vlažan zrak nad našim krajevima mlazna struja premješta prema istoku. Nad našim krajevima dolazi do brzih izmjena oblačnog kišovitog i sunčanog vremena. Vrijeme možemo opisati kao red kiše red sunca.

U nedjelju će vrijeme biti pretežno sunčano. Ujutro u kotlinama unutrašnjosti i uz riječne tokove magla. Jutarnje temperature u unutrašnjosti oko 10, a na Jadranu oko 17 stupnjeva Celzija. Najviše dnevne temperature zraka od 21 do 25.

Prvi tjedan listopada obilježit će stabilno, djelomice sunčano i suho vrijeme. Temperatura zraka u manjem padu. Ujutro u kotlinama unutrašnjosti i uz riječne tokove moguća je magla, piše N1.

Prognoza DHMZ- a javlja buru na Jadranu

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Ujutro mjestimice na kopnu magla, popodne osobito u sjevernim predjelima može pasti poneka kap kiše. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, na Jadranu ujutro bura, danju slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura između 8 i 13, na Jadranu od 15 do 19. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

Istramet pak predviđa da će u Istri i Kvarneru u nedjelju puhati većinom slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a onda će u ponedjeljak okrenuti na buru: "Pretežno sunčano vrijeme, prijepodne uz prolazno povećanu naoblaku. Zapuhat će slaba do umjerena, na Kvarneru ponegdje jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednost između 21 i 25 °C".

I.G.