Nakon južine, sunčano i jako toplo

U Dalmaciji pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će jako i olujno, prema otvorenom moru i orkansko jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito, mjestimice i jače valovito. Jutarnja temperatura zraka uz obalu između 14 i 16 °C, a najviša dnevna od 20 do 22 °C. Podjednaka temperatura zraka bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, uz obilje sunčana vremena.

Mjestimični udari juga 35-50 čvorova, većinom poslijepodne i navečer. More ponegdje 5, poslijepodne i navečer na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana moguće 6. Potkraj dana na krajnjem sjeveru Jadrana mogući neverini.

Zbog vjetra, u prekidu su:

  • trajektna linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;
  • katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Pula-Zadar-Pula, Ubli-Korčula -Dubrovnik;
  • brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik.

Trajektna linija 433 Zadar (Gaženica) - RIvanj - Sestrunj - Zverinac - Molat za 30.03.2024. (subota) će se održati po rasporedu, pristajući u lukama u kojima to vremenske prilike dozvole.

Na Uskrs na Jadranu uglavnom suho i pretežno sunčano. U ponedjeljak promjenjivo, ponegdje s kišom i grmljavinoma, a u utorak malo kiše većinom na sjevernom dijelu. Puhat će jako i olujno jugo i južni vjetar koji će u utorak oslabjeti - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

D.G.