Nakon jakog juga, po suncu i bonaci startala 89. Mrdujska regata

SPLIT – U organizaciji Jedriličarskog kluba Labud, s Regatnog broda podno splitskog Sustipana u 11 sati je startala 89. Mrdujska regata. Na startnu liniju dugu jednu milju dojedrile su posade bez prethodnog druženja na klupskom platou i sastanka kormilara. Sve naravno zbog epidemioloških mjera koje diktira korona vrijeme, pa neće biti ni službenog proglašenja pobjednika i dodjela pokala, kako bi se izbjeglo masovno okupljanje.

Nakon jakog juga u subotu, regatu je popratilo sunčano vrijeme i bonaca! Vjetar slab jugozapadni polako gura favorite. Svi krenuli put Brača.

Pokali će se morati preuzeti naknadno, a među pobjednicima u skupinama, nagrade čekaju i one koji su već godinama, bolje reći desetljećima vjerni Mrdujskoj regati. Prsten za 25 godina vjernosti ove godine će dobiti Dražen Tvrdić, a zlatnu plaketu za 20 godina vjernosti zaslužili su: Ivo Bui, Jadran Gamulin, Davor Gojanović i Božidar Kovačić. Laureati za srebrnu plaketu, odnosno za 15 godina jedrenja na omiljenoj Mrdujskoj regati, su: Darko Bravić, Željko Knezić i Cvetko Nikolić, dok će brončanu plaketu za 10 godina jedrenja dobiti: Ivan Dražić Šegrt, Niko Jerković, Žarko Juraga i Darko Smrkinić. Mrdujsku povelju, za 5 godina vjernosti, preuzet će Ante Bezić, Tonči Čerina, Mihovil Gattin, Aleksandar Lipanović i Slavko Milinović.

Uz pomoć pametnih telefona i aplikacije KWINDOO (Apple i Android) sve posade imaju mogućnost prijave u tracking sustav, pa njihovo jedrenja tijekom regate cijela javnost može pratiti on-line, a bit će dostupne i fotografije s mora koje posade snime i pošalju putem aplikacije.

Ujedno, sve posade koje odjedre 89. Mrdujsku regatu i Višku regatu po OPEN-u, a sudjelovale su i na Komiškoj regati, će se boriti i za vrijedan prijelazni pokal „Lukša Cicarelli kup”. Više o sustavu bodovanja pročitajte OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Unatoč lošem vremenu, 89. Mrdujska regata ipak će se održati