Nakon dvije godine pauze, Wings for Life se vraća u Zadar

ZADAR – Nakon dvije godine trčanja uz aplikaciju, Wings for Life World Run utrka vraća se u Zadar.

Utrka će se održati devetu godinu zaredom održati u Zadru, 8. svibnja 2022. s početkom u 13 sati, kad će istovremeno s tisućama ljudi diljem svijeta sa zadarskog starta krenuti 5 000 prijavljenih trkača – profesionalaca, amatera, ali i sudionika u kolicima, javlja 057.info.

Iako ova utrka nema ciljne ravnine, ona se trči s jednim ciljem: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Cjelokupni iznos startnina i donacija namijenjen je neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja diljem svijeta financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Samo 2020. godine prikupljeno je preko četiri milijuna eura s kojima je financirano skoro 70 istraživačkih projekata u 15 država svijeta.

Zadar je od 2014. godine, kad je ovaj globalni pokret započeo, domaćin hrvatskom izdanju utrke.

– Zadar uvijek ima posebne emocije i predivno je znati da ćemo ponovno gledati sudionike kako trče za jedan cilj stazom uz more, ujedinjeni s još tisućama drugih trkača diljem svijeta. (Anita Gerhardter, direktorica zaklade Wings for Life).

Prijave za novo izdanje utrke otvaraju se 17. studenog www.wingsforlifeworldrun.com, a oni koji se ne budu mogli pridružiti trkačima u Zadru, ponovno će moći sudjelovati u utrci uz aplikaciju.

D.G.