Nakon dvije godine pauze na Jadran se vraća popularna utrka

TKON – Vraća se Škraping, jedna od najpopularnijih utrka na Jadranu, koja se posljednje dvije goidne nije održava zbog pandemije.

Utrka će se održati 12. ožujka u Tkonu, a svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti do 7. ožujka. Riječ je o najvećoj i najposjećenijoj trekking utrci u Hrvatskoj koja je podijeljena u četiri kategorije.

Najzahtjevnija utrka je Ultra – 45 kilometara duga trasa namijenjena iskusnim sportašima koji će startati iz mjesta Ždrelac na zapadnoj strani otoka Pašmana. Challenger – dionica duga 25 kilometara upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana. Tu je i Active kao jednostavnija kategorija utrke koja obuhvaća 12 kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku s pogledom na Nacionalni park Kornati i cijeli zadarski arhipelag, a u kategoriji Light – 6 kilometara mogu sudjelovati djeca i odrasli koji planiraju provesti vrijeme na Škrapingu u druženju i šetnji u prirodi.

Sve koji planiraju iskoristiti već uplaćene startnine od 2020. godine organizatori mole da putem e-mail adrese skraping@tkon.hr potvrde žele li ih iskoristiti za ovogodišnji Škraping.

One natjecatelje koji nisu u mogućnosti sudjelovati na ovogodišnjoj, 16. po redu utrci organizatori također mole da se putem e-maila jave za povrat.

Prijave se primaju OVDJE.

K.B.