NAJVEĆI SPLITSKI PROJEKT Počeli su radovi na Žnjanu!

Najveći gradski projekt u posljednjih 45 godina simbolično će doći oko 45 milijuna eura, a financije se velikim dijelom crpe iz kredita Europske investicijske banke.

Nakon najave i uzbuđenja na društvenim mrežama gradonačelnika Splita Ivice Puljka eto krenuli su i radovi na Žnjanu.

Ovo veliko obalno područje bit će veliko gradilište te će pristup Žnjanu biti zatvoren sa zapadne strane. Stanovnici će, logično je, i dalje imati pristup plaži i domovima preko Duilova i kupališta za osobe s invaliditetom.

Obalna linija plaže Žnjan ostat će uglavnom netaknuta, a u njihovoj pozadini uredit će se više desetaka terena za različite sportove, veliki amfiteatar, šetnice, biciklističke staze, dječja igrališta, garaža i parking s tisuću mjesta te drugi sadržaji, uključujući 11 lokacija ugostiteljskih objekata i čak 40 tisuća kvadratnih površine zelenila.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Splitski gradonačelnik najavio: “Kreće najveći projekt u Splitu od samostalnosti Hrvatske!”
Splitski gradonačelnik Ivica Puljak objavio je da danas kreću radovi na najvećem gradskom projektu u posljednjih 45 godina. - Presretan sam što vam mogu reći da danas počinju radovi na Žnjanu - najvećem projektu u Splitu u posljednjih 45 godina! Ovo je veliki dan za sve nas jer uređenje Žnjana,