Najpoznatija biciklijada u Zadarskoj županiji bila je jedna od najbržih ikad i to unatoč jakom vjetru!

Za vožnju od zadarskog "Branimira" do Vira  prijavilo se gotovo 400 biciklista i ljubitelja biciklizma.

Tradicionalna Uskršnja biciklijada od Branimira u Zadru do virske rive bila je jedna od najbržih ikad, a okupila je bicikliste i ljubitelje biciklizma iz cijele Zadarske županije, brojne virske vikendaše iz Zagreba i drugih mjesta Hrvatske. Osim njih, biciklijada je privukla Slovence, Nijemce, Mađare i sve druge koji tijekom uskršnjih blagdana borave na otoku, piše eZadar.

Samo nešto više od jednog sata trebalo je sudionicima 35. izdanja zadarsko-virske biciklijade da od Zadra, preko Kožina, Zatona i Nina, dođu na otok. Vjetar koji je nemilice pratio bicikliste, očito je bio upravo onaj iz fraze „vjetar u leđa“. 

Ne pamtim da smo ovako brzo došli na otok, a bio sam gotovo na svim biciklijadama. Zaista je puno ljudi došlo s Vira - rekao je jedan od sudionika Alen Glavan.

Po dolasku na otok Vir biciklisti su se osvježili i okrijepili s više od 400 porcija pašta-fažola koje su za sudionike biciklijade pripremili profesionalni kuhari, a bilo je tu osim hrane i glazbenih poslastica.

No zbog snažnog vjetra i ne baš sasvim ugodnih vremenskih prilika, samu Uskršnju biciklijadu odvozio je nešto manji broj sudionika, a oni najuporniji dočekali su vrhunac događaja kada su se po tradiciji izvlačili sretni dobitnici devet biciklističkih kompleta i Mountain Bikea.

Sve su svemu, 35. izdanje ove biciklijade prošlo je izgleda i više nego dobro!

J.T.