Najjača hrvatska regata stiže u Zadar!

Na Zadar Cro Melges 24 pristiže čak 21 posada i očekuje nas jedno jako zanimljivo i atraktivno natjecanje. Regata će se održati 16. i 17. ožujka!

Dvadeset i više prijavljenih posada postao je standard za regate najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja – CRO Melges 24 Cupa. Nakon otvaranju nove sezone u Biogradu na kojem je nastupilo 20 jedrilica, ovaj vikend Zadar CRO Melges 24 Cup koji organizira Jedriličarski klub Uskok bilježi jednu posadu više.

Slobodni treninzi počeli su već u četvrtak kada su posade iskoristile lijepo vrijeme i dobar vjetar u zadarskom akvatoriju kako bi odradile 'fina ugađanja' uoči starta regate. Velik broj sudionika posebno je razveselio organizatore iz JK Uskok.

- Uskok je klub koji gaji veliku strast prema vrhunskom regatnom jedrenju. Zato se posebno veselimo što nam u Zadar opet dolaze najbolji hrvatski jedriličari i impresivna flota Melgesa 24 u kojoj su i dvije naše klupske posade – Tutta Forza i Hakuna Matata - otkrio je jedan od vodećih ljudi JK Uskoka, Jakov Šokota.

Prva regata ove godine u Biogradu odlučena je u posljednjem jedrenju pobjedom Matarana 24, svjetskih i europskih prvaka u klasi Melges 24, no male bodovne razlike između najboljih hrvatskih posada obećavaju neizvjesnu regatu u Zadru.

J.T.