NAJBOLJI NA SVITU! Sa svjetskog natjecanja u Senegalu kaštelanski ribolovci vratili se sa zlatnom medaljom

Četvorica kaštelanskih ribara vratili su se sa svjetskog natjecanja u Senegalu - sa zlatnom medaljom. S Gordonom Svalinom, Bepom Svalinom, Borislavom Tarašem i Antom Karačićem razgovarala je Regina Zubanović.

- Na treningu smo uhvatili marlina od 315 kilograma. Njega smo mogli izvući jer je bio trening, a za vrijeme natjecanja riba se vraća u more i može se loviti samo 'varalicama' - kazao je Gordon Svalina.

Njegov sin Bepo kazao je kako je od oca usvojio sve znanje o ribolovu. Napomenuo je da im je ovo bilo četvrto zajedničko svjetsko prvenstvo. A uskoro idu i na peto, u meksički u Cabo San Lucas - kolijevku 'big game fishinga'.

- Do zlata u Senegalu je bilo jako teško doći jer se lovilo na nama nepoznatom terenu, a konkurencija je bila - nikad jača. Međutim, naša snalažljivost i upornost dala je rezultat. A treba imati i 30 posto sreće - kazao je za HRT Borislav Taraš.

- Znali smo otprilike što nas čeka. Ocean, drugačiji vremenski uvjeti. Zato smo otišli tjedan dana ranije i trenirali. Imali smo veliku pomoć lokalnih ljudi. Ulovili smo je i bili su šokirani. Neki 20 godina žele takvu ribu uloviti, a mi smo je ulovili prvi, na treningu. Iskustvo je vrhunsko - kazao je Ante Karačić

A.B.