Najavljeno drugo izdanje Skradinske regate krstaša na Prokljanskom jezeru

SKRADIN – Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja prve Skradinske regate krstaša na Prokljanskom jezeru najavljujemo drugo okupljanje posada od Zadra do Splita pa i iz Slovenije.

U vikendu između 1. i 3. travnja, na Prokljanskom jezeru će se odjediti druga Skradinska regata krstaša, prema najavama i predprijavama koje prima organizator JK Kon-Tiki Sailing, najavaljeno je 25 jedrilica, što je ujedno bio i maksimalan broj regataša zbog veličine regatnog polja pa i zbog mjesta u portu.

U petak je prema programu najavljeno revijalno “warm up” jedrenje i otvorenje regate s banketom na skradinskoj rivi. A u subotu sudionike čeka pravi doživljaj, na jezeru Prokljan, će se jedriti “štapovi” za one koji su došli sportski omjeriti snage, a za one koji su došli malo više radi gušta, jedrit će se nekakva navigacija, “lake cruiser” grupa, koja će isto tako imati manje startova.

Svi skupa se u subotu navečer okupljaju se u Konobi Toni u Skradinu, gdje će biti i zabava i večera, te podjela pehara najboljim ekipama.

Organizatori regate JK KON-TIKI Sailing i ACI d.d. obećavaju pravo proljetno otvorenje nautičke sezone!

D.G.