Najavljena radionica "Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju"

PULA - U ponedjeljak će se u u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre održati specijalizirana radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“  koja se provodi u sklopu projekta KLIK Pula - Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Radionica je besplatna za sve sudionike.

Foto: Grad Pula

Istra, zbog svog iznimnog geografskog položaja predstavlja međukulturno sjecište koje su i u kulinarskom pogledu obilježili brojni narodi, ostavivši pečat u oblikovanju istarskoga gastronomskog nasljeđa.

Ova specijalizirana radionica ima za cilj polaznicima omogućiti učenje i nadogradnju znanja i vještina po pitanju tri najvažnija povijesna razdoblja, koja su imala veliki utjecaj na stvaranje temelja na kojima istarska gastronomija počiva danas.

Na radionici će se prezentirati povijesni presjek nastajanja gastronomije u Istri, one siromašne ali i gastronomije koja je stolovala u bogatim antičkim, srednjovjekovnim i novovjekovnim kuhinjama.

Prijave se zaprimaju do popunjavanja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Svi zainteresirani mogu se prijaviti OVDJE.

Radionica se održava u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskom centra Istre.

I.G.