Najavljena humanitarna regata hrvatskih skipera Split – Vis – Split

SPLIT/VIS – Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti Crosca najavila je prvu vlastitu regatu koja će se održati krajem ožujka. Regata je humanitarnog karaktera, a mogu se prijaviti svi, s jednim uvjetom – za kormilom mora biti profesionalni skiper.

– Naglašavamo da ćemo ove godine ukoliko nam zbog mjera ne dozvole iskrcaj i okupljanje na Visu , regatu svakako odjedriti kao dnevno -noćnu navigaciju oko jednog od srednjedalmatinskih otoka – pojasnio je predsjednik Udruge skipera i članova posada jahti, Vicko Ozretić.

– Na regatu se mogu prijaviti svi, s tim da za kormilom treba biti profesionalni skiper. Sudjelovat će privatne sportske jedrilice, kao i poneke iz chartera. Jedri se po THC premjeru (kakvim jedrimo i splitsku trening ligu) tako da svi imaju slične izglede za dobar plasman. Prihod od startnine namjenjen je djeci naših prerano preminulih kolega, a nadamo se da će postati i tradicionalno. Rutu još nismo sigurni – Split -Vis, dali samo jedna etapa uz slobodni povratak u luku ili dvije etape. Ili dan-noć navigacija bez stajanja ukoliko budu stroge epidemiološke mjere-duljina rute u tom slučaju bila bi 40-50nm – pojasnio nam je Ozretić.

J.G.