Najavljena 3. Fermata - Festival klasične glazbe u Korčuli

KORČULA - I ove godine, kulturni život otoka Korčule bogatiji je za treće izdanje Fermata festivala, festivala koji zaista postaje tradicija. Zabilježite datume 17.-20. rujna jer će na Fermati iznova biti predstavljeni vrhunski glazbenici, a sve u prekrasnom ambijentu katedrale sv. Marka, Atriju Gradske vijećnice u Korčuli i crkvi sv. Roka u Lumbardi.

Organizatorica i umjetnička direktorica festivala, Lorena Milina, publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe:

- Festival je u protekle dvije godine ugostio već pozamašan broj glazbenika, pružio priliku mladim nadama te promovirao hrvatske skladatelje uz slavna svjetska remek djela. Predivna suradnja s glazbenicima i zainteresiranost publike bila mi je potvrda da festival ide u dobrom smjeru. Ove godine fokus je na gudačkom orkestru.

Publika će imati priliku uživati u atraktivnom program; djelima E. Elgara, J.S. Bacha, A. Vivaldija, M. Brucha i L. Sorkočevića, uz solistice: Aidu Deljkić, Anamariju Marić, Almu Dizdar, Tamaru Arsovski i Lorenu Milinu.

Uz gudački orkestar koji će koncerte imati u Lumbardi i Korčuli, u katedrali sv. Marka predstavit će se i trio Musica Salinea, trio HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. Za ovu priliku svirat će hrvatske skladatelje R. Matza i D. Pejačević te  klavirski trio br. 1 A. Arenskog.

D.G.