Najavljena 17. Zadarska koka – Treća po veličini jedriličarska regata na Jadranu

ZADAR – Jedriličarski klub Uskok iz Zadra za subotu 23. listopada 2021. najavljuje 17. Zadarsku koku, treću po veličini jedriličarsku regatu na Jadranu.

Pravo sudjelovanja imaju monotrupci s valjanom plovidbenom dozvolom. Višetrupci, olimpijske klase i slične preinačene jedrilice, te one koje ne udovoljavaju minimalnim propisima sigurnosti za regate IV. kategorije nemaju pravo sudjelovanja, kao ni jedrilice s ugrađenim trapezima, daskama za izbacivanje i platformama koje nisu sastavni dio trupa jedrilice.

Vez za sudionike regate koji dolaze s udaljenosti veće od 10 Nm od Zadra, bit će u JK Uskok, a broj vezova je ograničen, pa jedrilice koje trebaju vez, moraju se prijaviti najmanje tjedan dana prije regate.

Ovom regatom, kako kažu, žele omasoviti jedrenje, druženje s morem i vjetrom te uvijek opuštenom ekipom jedriličara.

Kao uvertira Zadarskoj koki, dan ranije, u petak, 22. listopada 2021. održat će se 1. Radijska regata, čime se proširuje program velike fešte od jedra.

Prijaviti se možete na e_mail: sport@jkuskok.hr, a prijave treba potvrditi uredu regate od 17.00 do 21.00 sati 22. listopada 2020. ili telefonom na broj 099 218 08 30. Organizator napominje da se u subotu u jutro neće zaprimati prijave.

D.G.