Najavljen prosvjed radnika trogirskog B. T. HULL-a zbog dvije neisplaćene plaće

TROGIR – Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), organizira PROSVJED radnika trogirskog B.T.HULL-a, u petak, 4. rujna 2020. godine, ispred glavnog ulaza u Brodotrogir d.d., Put brodograditelja 16, s početkom u 8,00 sati.

Radnici društva za izradu metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, koje posluje u sklopu Grupe Brodotrogir, organiziraju prosvjed pod motom „ZA NAŠE PLAĆE“ kako bi ukazali na dužu nelikvidnost i teško ekonomsko stanje zbog neisplate dvije plaće.

– Problem je što mirenje nije uspjelo. Firma nema sredstava. Jedini način je proglasiti stečaj, ali upitno je i tad tko će to platiti. To je firma osnovana s 20 tisuća kuna i pitanje je što će dalje biti. Vlasnik je Danko Končar, a direktor je Aleksandar Končar. Bio sam s direktorom, s vlasnikom nisam, on se pokušava distancirati od toga. Očekujem sastanak s direktorom Brodotrogira Mateom Tramontanom. Oni naime imaju jedan brod za Ruse i ta sredstva koje Rusi doznačuju na račun su jedina trenutno od kojih se može isplatiti plaća – rekao nam Joško Franić, regionalni povjerenik SMH-IS-a.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

RADNICI SPREMNI OVRŠITI FIRMU – U dvjema tvrtkama Brodotrogira radnicima nisu isplaćene dvije plaće