Najavljen 16. po redu Croatia Nautic Show

U Marini Kaštela, danas je održano prigodno press druženje na kojem su organizatori Croatia Nautic Show-a predstavili ovogodišnji program manifestacije koja broji 16. neprekidno izdanje, a održava se u periodu od 18. do 21.travnja 2024. u Marini Kaštela.

Zahvaljujući prije svega povjerenju stalnih izlagača i partnera iz marine Kaštela, Grada Kaštela, TZ Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije i njene turističke zajednice te pokrovitelja manifestacije OTP banke, osigurano je i sadržajno, ali i načinom prezentacije obogaćeno predstavljanje izložbene ponude.

- Čast mi je biti ovdje svake godine s vama jer ovo je jedna prekrasna manifestacija koja se događa u našoj županiji bogata vrijednim ljudima koji predstavljaju sebe i bit naše županije, radišne i skromne ljude koji šire svojim znanjem slavu naše županije diljem svijeta na samom uvodu naglasio je zamjenik župana Stipe Čogelja.

U afirmativnom tonu nastavio je i gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović, 

- 16. godina po redu, a 6. u Kaštelima, ovaj sajam je postao tradicija u Kaštelima. Ovaj sajam iz godine u godinu raste, proširio se u razne sfere što je dobro te čestitam organizatorima na trudu i radu i domaćinu Marini Kaštela. Ovaj sajam predstavlja početak turističke sezone u Kaštelima, a brojke govore da iz godine u godinu lagano rastemo.

- Ova manifestacija radi se s ljubavlju i tolikim entuzijazmom organizatora da je nama iznimno drago biti domaćin upravo takve jedne manifestacije. Zahvaljujem svima koji sudjeluju i potpomažu ovu manifestaciju, a Marina Kaštela će poduzeti dodatne investicije u marinu čime bi indirektno pomogli i razvoju Croatia Nautic Show-a jer se osjećam dužnim da nastavimo takvu jednu tradiciju u Kaštelima, a pogotovo kad vidim s kojim entuzijazmom organizatori sve ovo rade - naglasio je kapetan Joško Berket.

Kaštela će biti domaćin Seniorskog europskog prvenstva u jedrenju

Berket je najavio i ekskluzivu, kad Croatia Nautic Show bude punoljetan, 2026. godine Marina Kaštela bit će domaćin Seniorskog europskog prvenstva u jedrenju.

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Nautic Show-a, Branimir Matijaca istakao je:

- Poanta svega je povjerenje! Od početne male brodogradnje prerasli smo u nautičku feštu u Marini Kaštela upravo zbog tog međusobnog povjerenja. Zahvaljujem se svima prisutnima, koji su od početka s nama, svim izlagačima koji su nam iskazali povjerenje i to je potvrda nama da nismo sve ove godine radili za ludu. To povjerenje rezultiralo je brojem preko 80 izlagača u segmentu nautike i turizma koji izlažu ove godine na Croatia Nautic Show-u. Posebno sam ponosan na sljedeće brojke:

-          u segmentu NAUTIKE 35 tvrtki će predstaviti ukupno 80 brodova, i to 48  motornih  brodova, jahti,  daily cruisera i brodica, te 32 aluminijska i gumena plovila, katamarana i jedrilice renomiranih domaćih i svjetskih proizvođača

-          iz segmenta nautičke opreme i usluga 20 tvrtki će upotpuniti nautički dio predstavljajući i tržištu nudeći benzinske i električne motore, nautičku, ribolovnu, elektroničku i drugu brodsku opremu, nautičku odjeću i nakit, te usluge najma plovila

-          u segmentu turizma i lifestyle programa preko 25 tvrtki izlagača ponudit će širok asortiman turističkih proizvoda i usluga: oprema i usluge uređenja objekata za smještaj i  odmor, hortikulture, audio i zabavne opreme, automobila i električnih vozila, opreme za plažni najam, vanjskog namještaja i pergola, masažnih kada te bazenske i SPA opreme

Čestitam organizatorima, pratim vas godina i svjesna sam vaše hrabrosti i odgovornosti i priče koju krvavo stvarate. Sjećam se teške krize naših malih brodograditelja prije 10 godina kad ste se mogli prebaciti na komercijalne poslove, ali ostali ste uz njih, gradili njihovu priču i borili se za njihova prava i zato vam skidam kapu zbog toga kao čovjek, Dalmatinac, dite škverskog radnika“, istakla je Ivana Vladović, ispred TZ SD županije.

Ove godine se manifestacija proširila, nadogradila i sve to gledam kao izvrsnu turističku priču, rekla je Nada Maršić ispred TZ Grada Kaštela.

- Kaštela su izvrsno pozicionirana na globalnoj nautičkoj karti, postala su centar nautičkog turizma. Promocija Kaštela je zahvaljujući ovim događajima jaka i na tome vam hvala.

D.G.