Na zadarskim prometnicama tijekom vikenda iz prometa isključen čak 41 vozač

Tijekom nadzora u danima vikenda, policija je kontrolirala 803 vozila i vozača te evidentirala 176 prekršaja.

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

Alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 15. do 18. prosinca 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 176 prekršaja od izdvajaju:

36 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 7 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 5 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije te 11 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige.

Iz prometa je isključen 41 vozač i 6 vozila. U tom vremenu dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže te su tri osobe lakše ozlijeđene.

I.B.