U gradu Visu zabranjena glazba uživo bez dozvole turističke zajednice - građani u nevjerici!

Kako bi osigurao mir i tišinu mještana i turista, gradonačelnik Visa donio je drastičnu odluku: zabraniti korištenje svih glazbenih instrumenata u Visu, bilo na na javnom mjestu ili čak u privatnom prostoru.

Mahnite zbogom svirkama i malim jazz konceratima u Fruteriji, Loli, Bejbija, Lambiku ili Kod Paveta. Turisti, a i lokalci, željni su žive svirke. Voljeli su male glazbene događaje, a umjetnici su mogli malo i zaraditi. Sada više nemaju ni pravo improvizirati mali jam session s prijateljima ispred kuće, donosi Slobodna Dalmacija.

Zabraniti korištenje instrumenata, bune se građani, potpuno je neustavno. Toliko stvari koje svima smetaju su dopuštene, a ovo je, bez ikakve rasprave, zabranjeno? Postoji toliko mnogo mogućnosti za postizanje dogovora: razina zvuka, rasporedi, pojačanje, itd. U međuvremenu, jahtaši i kafići smiju glasno puštati bilo koju vrstu glazbe.

No, na Visu su dekretom HDZ-ova gradonačelnika Ive Radice, sada dozvoljeni samo nastupi u organizaciji turističke zajednice. Ona je doduše samo u kolovozu organizirala 20 koncerata, no svejedno je nejasno zašto joj smetaju svi drugi koji proizvode bilo kakve note.

Riječima jednog od lokalnih ugostitelja:

- Na početku ljeta smo saznali za tu promjenu. Moram priznat, to nas je poprilično iznenadilo. Znate, par ugostitelja je stalno organiziralo svirke, a sad se više nigdje ne može takvo nešto prirediti na vlastitu ruku. Sve mora ić preko grada i turističke zajednice, a svatko tko je takvo nešto tražio je bio odbijen.

J.T.