Na Sveučilištu u Zadru otvorena prva međunarodna konferencija 'Rethink Blue'

ZADAR - Na Sveučilištu u Zadru u utorak je otvorena prva međunarodna konferencija 𝑹𝒆𝒕𝒉𝒊𝒏𝒌𝑩𝒍𝒖𝒆 u organizaciji COST Akcije CA22122 – Rethinking the Blue Economy: Socio-Ecological Impacts and Opportunities, organizirana s potporom COST - European Cooperation in Science and Technology, Sveučilišta u Zadru te Hrvatske zaklade za znanost.

Na konferenciji su sudjelovali mnogi međunarodni stručnjaci iz područja Plave ekonomije, kao platforme za istraživanje višestrukih društvenih, ekoloških i ekonomskih aspekata korištenja mora, od koristi do sukoba i izazova. Plava ekonomija također može postati način kritičkog sagledavanja utjecaja iskorištavanja oceana i vađenja resursa na lokalne zajednice u skladu s konceptom Plave pravde.

Uvodnim riječima skupu su se obratili član Organizacijskog i Programskog odbora doc. dr. sc. Dražen Cepić i prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić, koji je rekao kako je ova ustanova svjetionik znanja i inovativnosti koji je od svog osnutka osvjetljavao put brojnim znanstvenicima, koja je napredovala, razvijala se i prilagođavala stoljećima, pa tako i prema temama koje se razmatraju na ovom skupu, objavljeno je na stranicama Sveučilišta u Zadru.

I.N.