Na svečanom mimohodu Narodne glazbe Vela Luka zavijorila se nova zastava

VELA LUKA - Uz veliku 130. obljetnicu, događaj Svečane skupštine Narodne glazbe Vela Luka i defile koji joj je prethodio po mnogo čemu je bio povijestan, jer se po prvi puta u centru mjesta zavijorila zastava oplemenjena novim logom društva.

- Čestitamo Narodna glazba Vela Luka na velikoj godišnjici utemeljenja, uz želju da s velikim entuzijazmom i predanošću nastavi djelovati i samim time predstavljati neizostavan i vrlo važan segment naše kulturne baštine - poručili su iz Općine Vela Luka.

Novi logo i zastava su rezultat dugogodišnje želje članova da Narodna glazba ima svoje prepoznatljivo obilježje koje će je isticat među drugim limenim glazbama.

- Novi znak Narodne glazbe, zahvaljujući sličnoj silueti, spoj je tradicijski često korištenog, no nepersonaliziranog i samim time neadekvatnog prikaza lire, kojeg koriste gotovo sve limene glazbe, i grba Općine Vela Luka s golubicom mira, simbolom mjesta, stilski izveden poprilično tradicionalnim pristupom kakav i dolikuje karakteru Društva.

Time se Glazba vizualno istakla iz mnoštva sebi sličnih, poštujući pritom tradiciju i odajući počast sredini i značenju uloge limene glazbe u životu i kulturi mjesta. Svečana zastava samo je prvi, jedan u nizu vizuala Društva kojim će Narodna glazba nadalje graditi svoj vizualni identitet, kakvog i zaslužuje.

Logo je autorsko djelo Saše Prižmić.

I.B.