Na smotri Sveučilišta u Splitu sudjelovalo Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman”

SPLIT - Na smotri su predstavljeni sveučilišni programi HVU-a i Sveučilišta u Zagrebu te sveučilišni program HVU-a i Sveučilišta u Splitu.

Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman” uspješno je sudjelovalo na Smotri Sveučilišta u Splitu gdje su predstavljeni sveučilišni programi HVU-a i Sveučilišta u Zagrebu (Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje) te sveučilišni program HVU-a i Sveučilišta u Splitu (Vojno pomorstvo).

Nastavnik pomorskih operacija na Katedri pomorskih operacija HVU-a “Dr. Franjo Tuđman” kkr Grgo Kero i kadetkinja Klara Frlan prezentirali su zainteresiranim maturantima sve vojne sveučilišne programe s posebnim naglaskom na studij Vojno pomorstvo. Zainteresirani maturanti imali su priliku razgovarati s kadetima Vojnog pomorstva te iz prve ruke saznati sve o životu i studiju kadeta te pitati nastavnike i kadete o svemu što ih interesira.

Kapetan korvete Grgo Kero prikazao je benefite Sveučilišnog studija Vojno pomorstvo smjer – Nautika i Vojno brodostrojarstvo.

Kadetkinja Klara Frlan istaknula je kako je kadetski dan određen i u skladu s vojnom stegom, ali se nađe vremena i za druženje i za slobodne aktivnosti, stoga je cjelokupno iskustvo studiranja nezaboravno.

A.N.