Na sjevernom Jadranu baš i ne vole sigurnosni pojas - evo koliko je nesavjesnih vozača u prosincu evidentirala policija!

Prometne nesreće poput ove u kojoj su noćas izgubljena 3 života, podsjećaju nas kako treba bit odgovoran i čuvati sebe i druge u prometu. Sigurnosni pojas često nas živcira, ali može spasiti život!

Policijski su službenici proteklog mjeseca pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u PGŽ i na koncu objavili rezultate.

Čak 292 vozača i putnika u vožnji nisu koristila sigurnosni pojas! Od tog broja 262 slučaja se odnose na vozače, koje ovaj "dosadni pojas" nerijetko živcira pa riskiraju vlastitu sigurnosti, ali i kazne. Većina evidentiranih pritom je zatečena u osobnom vozilu dok ih je u teretnim vozilima evidentirano 30.

Ukupno je evidentirano nešto više pod 2297 građana što znači da ih je više od 10 % svjesno riskiralo sigurnost i kao što smo već spomenuli novčane kazne od oko 130 eura.

No, cijena života daleko je veća stoga budite odgovorni i sljedeći put kad sjednete u auto koristite sigurnosni pojas čak i ako vam to nije najdraža stvar na svijetu. Statistika kaže da fatalne posljedice prometnih nesreća pojas umanjuje za gotovo 50 %.

J.T.