Na riječkom lukobranu postavljena Riječka Rotary špina

RIJEKA – Na samom početku riječkog terminala postavljena je nova javna špina. Riječka rotary špina ima šest slavina, podno svake se nalazi i posudica za vodu za kućne ljubimce, a njezin izgled inspiriran je riječkom industrijskom baštinom.

Projekt je to koji je pokrenuo Rotary Klub Rijeka, a čiji je predsjednik Dominik Simčić istaknuo kako je cilj rotary djelovanja rad u korist lokalne zajednice.

– Naša riječka voda jedan je od brendova našeg grada, volimo reći da tko se jednom napije riječke vode, taj se u Rijeku i vraća, tako da mi je izuzetno drago da smo realizirali ovaj projekt, da je špina postavljena na ovom mjestu i vjerujem da će doprinijeti ugodnijem boravku građana na Molo longu –  rekao je Simčić.

Tijekom svečanosti otvaranja nove javne špine moglo se saznati da na području grada  Rijeke postoji 50 javnih česmi s besplatnom vodom.

– Voda je dio našeg riječkog identiteta, između ostaloga ona se nalazi i u grbu našeg grada. Osim što se brojnim projektima, poput Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka i izgradnjom novog pročišćivača na Delti trudimo čuvati kvalitetu naše vode i našeg mora, čitavim nizom akcija promoviramo našu riječku vodu. Primjerice, obnovljene su gotovo sve povijesne vodospreme u Rijeci. Izvore naše pitke i kvalitetne vode valja nam sačuvati za sve generacije koje dolaze – poručio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

K.B.