Na riječkom Korzu postavljena restrospektivna izložba o jednom od najdugovječnijih veslačkih klubova u Hrvatskoj

RIJEKA – U povodu 100. obljetnice Veslačkog kluba Jadran Rijeka, na Korzu je postavljena retrospektivna izložba o dugoj povijesti ovog kluba. Izložba fotografija posvećena je najznačajnijim događajima, uspjesima i najuspješnijim pojedincima Veslačkog kluba Jadran.

Ovo je tek jedan u nizu događaja koje ovaj klub priprema u ovoj godini kako bi obilježili jubilarnu obljetnicu.

– Mi ćemo tijekom cijele ove godine brojnim programima i manifestacijama obilježavati našu veliku godišnjicu, a u prosincu planiramo predstaviti i monografiju. Prvo događanje je već ove subote kada će se u dvorani Centra Zamet održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na koje nam stižu najbolji veslači i veslačice iz Hrvatske i okolnih zemalja – najavio je predsjednik Veslačkog kluba Jadran Ivo Zrilić.

Veslački klub Jadran Rijeka slijednik je veslačkih klubova Rožnica, Uskok i Vila osnovanih na Sušaku početkom 20. stoljeća. Godine 1949. svi sušački i riječki veslački klubovi objedinjuju se u Veslački klub Jadran Rijeka.

Tijekom 100 godina uspješnog rada kroz klub je prošlo nekoliko tisuća djece i mladih iz Primorsko – goranske županije, a njegovi članovi nastupali su na svim vrstama veslačkih natjecanja ostvarujući zapažene rezultate. Klub danas broji stotinjak stalnih članova, a izložba na riječkom Korzu otvorena je do 9. ožujka.

J.K.