Na Rabu prezadovoljni, u kolovozu imali turista gotovo kao rekordne 2019. godine!

RAB – Na otoku Rabu stvareno je 94 posto prometa u odnosu na isti mjesec turistički rekordne 2019. godine.

Najbrojniji su gosti iz Njemačke, zatim slijede domaći gosti te oni iz Austrije i Slovenije, prenosi RIportal.

– Oni se najčešće odlučuju za smještaj u obiteljskom domaćinstvu, njih čak 64 posto. Zatim slijede kampovi sa 11 posto, hoteli sa 10 posto – otkriva za kanal RI Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

Odlični turistički rezultati u Grada Rabu ostvareni su i ukupno gledajući cijelu godinu do sada, to jest prvih osam mjeseci.

– Od 1.1. pa do 31. 8 također smo izuzetno zadovoljni, rezultat je 27 posto više nego prošle godine za isto razdoblje, a kada gledamo 2019. godinu ostvarenje je čak 82. posto – dodaje Ivana Matušan.

Odvijanjem turističke sezone zadovoljan je i rapski gradonačelnik.

– Zapravo gdje su svi turistički subjekti I djelatnici zajedno I sa institucijama poput grada Raba I turističke zajednice, u samoj pripremi, a kasnije I u provedbi dali sve I pripremljeno ušli I dočekali naše brojne turiste – kaže Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

Trenutno na pdoručju Grada Raba boravi oko 10 tisuća turista.

– Imamo naznake da bi deveti mjesec mogao biti zaista odličan. Imamo informaciju isto tako da se hoteli zatvaraju sve kasnije I kasnije, dakle pomiče se taj dan zatvaranja, što nam isto produljuje u nastavku turističke sezone – kaže Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

Rezervacijske najave za rujan su odlične, kako u obiteljskom smještaju, tako i u hotelima, te je zato izuzetno bitno i dalje ostvarivati povoljnu epidemiološku situaciju, zaključuju iz turističke zajednice, donosi Kanal RI.

I.B.