NA RABU IZGORIO RESTORAN Počelo u kuhinji, vatrogasci objavili snimku intervencije

RAB – U srijedu, 25. kolovoza oko 18,20 sati u kuhinji jednog ugostiteljskog objekta na otoku Rabu izbio je požar kojeg su vrlo brzo ugasili djelatnici DVD Rab. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Obavljenim očevidom, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je do požara došlo zbog zapaljenja masne nakupine u ventilacijskom kanalu.

Materijalna šteta nastala kao posljedica požara cijeni se na tridesetak tisuća kuna za koliko je oštećena tvrtka iz Zagreba.

Vatrogasci s Raba su objavili i snimku intervencije prilikom probijanja kroz uske i dimom potpuno ispunjene tavanske prostore u potrazi za mogućim žarištem požara.– Dojavu o požaru vatrogasna postrojba je primila 25.8.2021. u 18:35 te odmah upućuje najprije prvo navalno vozilo rapskog DVD-a oznake Rab 1 sa šesteročlanom posadom, a nedugo potom i vatrogasno vozilo Rab 10 sa dva vatrogasca. Paralelno dojavu da se dimi iz krova prima i DVD Lopar u 18:41 te sukladno dojavi na intervenciju upućuje vozila garažnih brojeva Lopar 1, Lopar 2 i Lopar 3 sa ukupno 6 vatrogasaca. Zajedničkim snagama rapskih i loparskih vatrogasca, požar je ugašen u 19:55, srećom bez žrtava i zaista uz minimalnu materijalnu štetu – objavili su vatrogasci.

D.G.