Na Prvenstvu Hrvatske plivači PK Šibenik osvojili 16 odličja, a čak 7 ponio Toni Slavica

ŠIBENIK – Sa 7 osvojenih odličja u svim dobnim skupinama na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine koje se u 8 dijelova održalo u Zagrebu, Toni Slavica, plivač Plivačkog kluba Šibenik novi je prvak Hrvatske u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 mješovito. Tu lijepu vijest podijelio je sa nama Dino Tepić, sportski direktor Plivačkog kluba Šibenik dodavši kako je na natjecanju između 415 natjecatelja iz 35 klubova,  nastupilo 6 natjecatelja PK Šibenik, Robert Vukičević i Marija Kardum u mlađe seniorskoj, Toni Slavica i Anamarija Vukičević u juniorskoj te  Luka Popović i Josip Bepo Srzić u mlađe juniorskoj kategoriji.

– Ujutro su plivane kvalifikacije,  dok je popodne rezervirano za finala. Svi plivači PK Šibenik izborili su popodnevna finala u barem dvije discipline. Ukupno su naši plivači osvojili 16 medalja. Najuspješniji je bio Toni Slavica, ovogodišnji sudionik Europskog Juniorskog prvenstva.   I u drugoj mješovitoj disciplini Toni je ponio naslov prvaka u mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji,  dok je u apsolutnoj bio drugi. U disciplini 100 prsno Toni je još jednom došao do naslova viceprvaka u juniorskoj kategoriji – kazao je Dino Tepić.

Kako je istaknuo, Robert Vukičević je također briljirao u svojim nastupima na ovom prvenstvu.

– U disciplinama 200 leptir i 100 slobodno Robi je postao novi viceprvak Hrvatske u apsolutnoj i mlađe seniorskoj konkurenciji dok je u disciplini 100 slobodno podijelio broncu u istim kategorijama. Novom studentu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu ovo je bilo posljednje natjecanje kao članu našeg kluba kojeg je zaključio na najbolji način. Uvjereni smo kako će plivačke i profesionalne uspjehe Robi i dalje nizati – naglasio je sportski direktor PK Šibenik.

Foto: PK Šibenik

U ženskoj konkurenciji, informirao nas je, ponovo je najuspješnija bila Marija Kardum. Nakon dva četvrta mjesta u disciplinama 200 mješovito i 200 leđno Marija je disciplini 200 leptir trećeg dana prvenstva osvojila dvije bronce u apsolutnoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.

– Nakon medalja u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj  konkurenciji na red je došlo i odličje u mlađe juniorskoj kategoriji. Osvojio ga je Luka Popović kao ulazni mlađi junior u disciplini 200 prsno posljednjeg dana natjecanja. Na natjecanju su nastupili još Anamarija Vukičević i Josip Bepo Srzić s plasmanima u popodnevnim B finalima. Po završetku natjecanja možemo reći kako je zaključena još jedna uspješna natjecateljska sezona. U svim dobnim kategorijama ostvareni su pojedinačni plasmani među prva tri. Ni ove godine nije prekinut niz seniorskog prvaka kojeg je ove godine osvojio Toni Slavica. Uz 16 medalja s Prvenstva Hrvatske za dobne skupine još 5 odličja dodali su kadeti s Prvenstva Hrvatske za kadete. U dobnim skupinama mlađih kadeta i početnika s Regionalnog prvenstva Hrvatske također smo se vratili 15 odličja – ponosan je Tepić.

Natjecateljima slijedi pauza od tri tjedna te nakon toga pripreme za iduću sezonu i nastupe u malim bazenima.

I.B.