Na požarištu pronađeno tijelo muškarca – Nastradao tijekom paljenja vatre na otvorenom

FUŽINE – Stravičan prizor zatekao je jučer vatrogasce tijekom gašenja požara na području Fužina. Na požarištu u zatekli mrtvo tijelo 74-godišnjeg muškarca.

Primorsko-goranska policija javlja kako je riječ o 74-godišnjaku koji je čistio drvne sortimente i spaljivao smeće uslijed čega je došlo do zapaljenja niskog raslinja i okolne trave. Požar su ugasili pripadnici DVD Vrata, Lič i Fužine.

Tijelo preminulog prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Zabilježeno je još nekoliko požara na otvorenom području, a najveći među njima dogodio se na crikveničkom području. Do požara je došlo oko 14,30 sati uslijed paljenja niskog raslinja i suhog granja na zemljištu pokraj vikend kuće. U jednom trenutku vatra se počela nekontrolirano širiti u smjeru drvarnice u blizini vikend kuće te je zahvatila drva za ogrjev. Požar su ugasili vatrogasci DVD Novi Vinodolski. U požaru su izgorjela drva za ogrjev i dio drvarnice, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 3.000,00 kuna.

K.B.