Na požarište svratio i ravnatelj Civilne zaštite: “Opožareno je oko 3.300 hektara površine!”

VODICE – U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Vodice, održan je sastanak s ciljem analize jučerašnjih aktivnosti na požarištu. Na sastanku su bili ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, šibensko-kninski župan Damir Jelić, gradonačelnik grada Vodica Ante Cukrov, načelnik Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić i ostali predstavnici grada, županije i intervencijskih postrojbi.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić izvijestio je kako u ovom trenutku na požarištu nema otvorene vatre te se pristupa sanaciji požarišta i izdimljavanja.

– Teren je dostatno pokriven s ljudskim snagama i vozilima te će daljnje aktivnosti i broj angažiranih snaga ovisiti o razvoju situacije koja je trenutno pod kontrolom vatrogasaca. Ako noć dobro prođe, od sutra bi se otpuštao dio snaga – kazao je Dukić.

U izjavi za medije ravnatelj Trut osvrnuo se na cjelokupnu akciju rekavši kako je trenutno situacija pod kontrolom, ali treba i dalje biti na oprezu jer se po najavama vremenskih prilika, ponovno očekuje jačanje vjetra.

– Vidljivo je već sada da su materijalne štete velike, opožareno je oko 3300 hektara površine, ima dosta oštećenih i izgorenih objekata i vozila, a uništeni su i poljoprivredni nasadi. Vatrogasnih snaga ima dovoljno, pomaže i vojska, na terenu su cijelo vrijeme policijski službenici i pripadnici civilne zaštite, a veliku pomoć pružili su i sami građani. Policija i inspektor zaštite od požara su na terenu i provode očevid nakon čega će se znati točni podaci. Sve izmještene osobe koje su sinoć i tijekom noći izrazile želju da se sklone, jutros su vraćene kućama (osim 4 osobe koje su smještene u staračkom domu u Šibeniku). Stožeri civilne zaštite bili su spremni i za veću evakuaciju do koje na sreću nije došlo – zaključio je dodavši kako se cijelo vrijeme pratila situacija i djelovalo sukladno razvoju događaja.

Po završetku sastanka, ravnatelj Trut i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević sa suradnicima uputili su se u obilazak požarišta na području Zatona i Rasline.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnik traži proglašenje stanja velike nesreće za Grad Šibenik
DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”
GALERIJA KATASTROFE Zaton kod Šibenika kao da je progutao vulkan!