Na popisu najljepših europskih skrivenih plaža nalaze se i dvije iz Hrvatske!

Popis je napravio poznati magazin Travel and Leisure u kojem cijene sunce, more i privatnost. Dvije hrvatske plaže probile su se među one koje su po njima najljepše.

Mnoge od ovih plaža vijugaju oko svijetlih, mediteranskih voda s dramatičnim liticama u pozadini. Postoji mnoštvo mekog pijeska, morskih špilja i barova na plaži koje možete istražiti po cijelom kontinentu, pišu u ovom magazinu. I premda su poznati po tome što privlače posjetitelje, ne vrve sve od ljudi. Postoje skriveni kutci gdje ćete pronaći mirne obale i uživati u miru.

E baš su takve izgleda tražili po Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Portugalu, ali i Hrvatskoj i odabrali dvije.

Prva je plaža sveti Jakov, u blizini Dubrovnika, na krajnjem nam jugu s koje puca pogled na Lokrum.

- Tek nešto južnije od gradske vreve, nalazi se drugačiji svijet. Mirna šljunčano-pješčana plaža Sveti Jakov s pogledom na mirni otok Lokrum i obrise prepune luke Starog grada u daljini. Do plaže ćete morati malo pješačiti. Pješice ili autobusom možete doći do crkve na vrhu, a zatim se niz liticu spustiti po više od stotinu stepenica - pišu u ovom časopisu.

Foto: Screenshot/YouTube

Druga plaža koja im se svidjela je također na jugu. Radi se o plaži Pasjača, nešto južnije od Dubrovnika.

- Ova plaža je nešto poput lokalne tajne, klasično mediteranski krajolik ušuškan je u nizu brončanih litica koje su isklesane kako bi stvorile staze i tunele kojima ćete putovati do bijelog pijeska. A kad tamo stignete, možete zaplivati u bistroj vodi Jadrana ili jednostavno uživati u zadivljujućem pogledu sa šljunčane plaže - hvale nas strani novinari.

J.T.