NA POLJUDU PAO REKORD Održan plivački miting u Splitu, nastupilo 240 plivača i plivačica

SPLIT - Tradicija se nastavlja, plivački miting kao znak za početak sezone održan je na Poljudu, u Splitu u organizaciji PK Jadran. „Jadran Grand Prix“ uvijek je privlačio najbolje hrvatske plivače i plivačice, pa je tako bilo i prošlog vikenda.

Pjenio se mali bazen, i subota i nedjelja je bila u znaku plivača iz 21 hrvatskog kluba, a Split su „hodočastili“ i klubovi iz BiH – Velež, Zrinjski, Orka, Sport time i Sloboda. Pao i je novi juniorski rekord, i to na 50 slobodno za plivačice. Svoj i rekord RH je popravila za 2 stotinke Jana Pavalić, članica Olimpa iz Zaboka koja je zaslužila epitet i jedne od najuspješnijih sudionica Mitinga. Novo najbolje vrijeme na 50 metara slobodno je 25.07 sekundi, javlja Dalmacija danas.

Najvrijedniji zbroj rezultata je imala mostarka u „dresu“ Kantride, bivša olimpijka Amina Kajtaz koja je najviše bodova sakupila u disciplinama 100 leptir, 200 leptir i 100 mješovito. Najbolji plivač, i jedan od tri najbolja sudionika natjecanja bio je i olimpijac Nikola Miljenić koji pliva za zagrebački Medveščak.

Natjecanje kao uvod u sezonu mnogima je pokazalo trenutačnu formu, odnosno koliko su dobro odradili pripreme. Još se love norme za Olimpijske igre, a sezona nije mogla bolje započeti. Najbolji plivači u Splitu zaslužili su i novčane nagrade. Evo što nam je rekla vlasnica novog/starog rekorda Jana Pavalić:

- Odlično iskustvo, jako sam zadovoljna jer nakon duže pauze, naime nisam trenirala mogu biti zadovoljna, u super sam formi. Što se samo natjecanja tiče jako sam sretna, odlično sam se osjećala.

Najbolji natjecatelj je bila Amina Kajtaz:

- Osvojila sam prvo mjesto i sretna sam zbog toga. Rezultati su bili super, ovo je bilo dobro pokazno natjecanje da vidimo gdje se trenutno nalazimo. I moji rezultati i rezultati mojih kolega su bili dobri, tako da Hrvatski plivački savez može biti zadovoljan.

Sreli smo i starog Jadranaša koji pliva za Mladost, Marina Mogića.

- Taman smo došli iz Bugarske sa priprema i moram reći da sam više nego zadovoljan rezultatima. Život u Zagrebu je dobar, iako Split ima svoje prednosti. Zadovoljan sam, i životom i klubom i mogu reći da osjećam napredak, te da je odlazak u metropolu bila dobra odluka za mene.

J.E.