Na području Splitsko-dalmatinske županije osigurana prehrana u osnovnim školama

SPLIT - Za učenike u svim osnovnim školama kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, prehrana će biti osigurana od početka drugoga polugodišta, odnosno od 9. siječnja 2023.

Kako u priopćenju navodi pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić - nakon radnih sastanaka pročelnika UO za prosvjetu s ravnateljima osnovnih škola i nakon sastanka koji su predstavnici Udruge ravnatelja osnovnih škola održali sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom - sve osnovne škole kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija osigurat će prehranu za učenike od početka drugoga polugodišta.

- Zahvaljujući Odluci Vlade Republike Hrvatske osigurana su sredstva iz kojih će se financirati marenda učenicima, što predstavlja početak sustavnog rješavanja prehrane učenika u kontekstu cjelodnevne nastave - navodi se u priopćenju te dodaje da će mliječni ili suhi obrok odgovarati u najvećoj mjeri propisanom Normativu, unatoč različitim prostornim i kadrovskim uvjetima.

- Krajnji cilj ove mjere je da u idućih nekoliko godina osnovci mogu u svim školama konzumirati topli obrok, što je izuzetno važno za njihovu psihofizičku dob - istaknuto je u priopćenju.

Dodaje se da tu mjeru svakako treba pozdraviti te da županija, kao osnivač, čini sve da se već od ponedjeljka mjera počne provoditi te da se roditeljima i djeci olakša boravak u školi i učenje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pet istarskih škola u jelovnik uvodi ribu | | Morski HR
U Osnovnoj školi Vitomir Širola - Pajo u Nedešćini u Istri ovog su tjedna potpisani Sporazumi o predfinanciranju EU projekata koji su odobreni u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene